Camping de Santenay

Campings
Bourgogne-Franche-Comté

Bourgogne-Franche-Comté

Natuur, cultuur & culinair genieten

Bourgogne-Franche-Comté is een prachtige groene regio met heuvelachtige landschappen, uitgestrekte wijngaarden, bossen, rivieren, meren en pittoreske dorpjes. De regio ligt in het midden van Frankrijk en is vanuit Nederland binnen één dag te bereiken. Ideaal voor een 'even ertussen uit vakantie' maar ook tijdens een voor een heerlijk lange zomervakantie is er veel te indekken in de regio Bourgogne-Franche-Comté!

De regio biedt volop mogelijkheden voor een actieve gezinsvakantie midden in de natuur. Wandelen, fietsen, mountainbiken... Lekker actief bezig zijn, bijvoorbeeld in het Regionale natuurpark de Morvan. Houd je van meer uitdaging? In het oosten van de regio ligt de Jura waar de heuvels langzaam overgaan in bergachtig gebied.
Ook cultuurliefhebbers komen in Bourgogne-Franche-Comté aan hun trekken. De Bourgogne staat bekend om zijn eeuwenoude geschiedenis met prachtige oude steden zoals Dijon, de hoofdstad van de hertogen van Bourgondië of Beaune met het bekende Hospices de Beaune uit 1443 en Cluny met zijn wereldberoemde abdij.
En de Bourgogne-Franche-Comté gaat natuurlijk over wijn. Volg bijvoorbeeld eens (een deel van) de 170 km lange Route des Vins d'Alsace of de Route des Grands Crus door de wijngaarden van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune.

Lees verder

9 aantrekkelijke campings in Bourgogne-Franche-Comté

Camping Jura Domaine de l'Epinette

Bourgogne-Franche-Comté > Jura

Camping Jura Domaine de l'Epinette  (4 sterren)

- Gelegen in de Jura
- Aan de oever van de Ain
- Vlak bij het Lac de Chalain

Camping du Bois de Reveuge

Bourgogne-Franche-Comté > Doubs

Camping du Bois de Reveuge (4 sterren)

- Groene camping met eigen meer
- Zwembad met schuifdak
- Boog- en luchtbuksschietbaan

Camping de Santenay

Bourgogne-Franche-Comté > Côte-d'Or

Camping de Santenay (3 sterren)

- Uitzicht op wijngaarden
- Verhuur van mountainbikes
- Fietsmogelijkheden

Camping La Fougeraie

Bourgogne-Franche-Comté > Nièvre

Camping La Fougeraie (3 sterren)

- Kleine camping
- Midden in de Morvan
- Met karpervijver

Camping Pergola

Bourgogne-Franche-Comté > Jura

Camping Pergola (5 sterren)

- Groene terrassencamping
- Aan het Lac de Chalain
- Groot zandstrand

Camping Le Bois Guillaume

Bourgogne-Franche-Comté > Yonne

Camping Le Bois Guillaume (4 sterren)

- Familiecamping
- Gelegen in een bos
- Het hele jaar geopend

Camping Le Lac de Saint Point

Bourgogne-Franche-Comté > Saône-et-Loire

Camping Le Lac de Saint Point (4 sterren)

- Rustig en schaduwrijk
- Gelegen aan een meer
- Zwemmen, waterfietsen, vissen

Camping de Saulieu

Bourgogne-Franche-Comté > Côte-d'Or

Camping de Saulieu (3 sterren)

- Groene camping in de Morvan
- Sportieve activiteiten in de omgeving
- Op 4 km van het Meer van Chamboux

Camping Lac de Panthier

Bourgogne-Franche-Comté > Côte-d'Or

Camping Lac de Panthier (4 sterren)

- Rustige familiecamping
- Gelegen aan een meer
- Activiteiten op en rond het meer 

Campings Bourgogne-Franche-Comté,
ingedeeld per departement

Camping-vakantie Bourgogne-Franche-Comté

Camping top 3:

Met zoveel uitstekende campings in deze regio is het bepaald niet eenvoudig om daaruit een top 3 samen te stellen. Op basis van de voorkeuren van onze gasten en hun beoordelingen hebben we de volgende campings geselecteerd als de beste 3 campings in Bourgogne-Franche-Comté:  

Het landschap van de Bourgogne-Franche-Comté

Het landschap van Bourgogne kenmerkt zich door een aaneenschakeling van heuvels met bossen en weilanden. Dorpjes kennen vaak een lange historie met prachtige, goed bewaard gebleven Romaanse kerkjes en kastelen.

Wat is het klimaat in Bourgogne-Franche-Comté?

De zomers in Bourgogne-Franche-Comté zijn warm. Het aantal warme dagen ligt hoger dan in Nederland. Het voorjaar is er kort is en de overgang van winter naar zomer verloopt snel.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Historische stad Dijon
Dijon is de hoofdstad van de Bourgogne en ligt in het departement Côte d'Or aan de Route de Soleil en is daarmee een leuke tussenstop op weg naar het zuiden. De stad heeft een prachtig middeleeuwse centrum met gebouwen die je niet mag missen zoals herenhuizen, middeleeuwse vakwerkhuizen en het paleis van de hertogen van Bourgondië. Volg ook eens de uilenroute, een leuke stadswandeling langs de mooiste plekjes van de binnenstad.

De abdij van Cluny
De abdij in de stad Cluny werd in 910 gesticht. De orde van kloosterlingen kreeg in de loop der eeuwen steeds meer macht en breidde steeds verder uit. Er hebben achtereenvolgens drie kerken gestaan, die steeds groter in omvang werden. De laatste kerk zou zelfs de één na grootste ter wereld zijn geweest.
Het klooster werd in 1790 opgeheven, waarna de kerk van Cluny grotendeels werd vernietigd tijdens de Franse Revolutie van 1789–1799. De stenen van het kerkgebouw werden gebruikt voor de bouw van Cluny. Nu staan er nog 2 overgebleven torens van de kloosterkerk, slechts 10% van de originele abdij.

Bekende wijnroutes
De Bourgogne-Franche-Comté en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel wereldberoemde wijnen komen er vandaan. Wil je meer te weten komen over alles wat met wijn en wijnproductie te maken heeft, of wil je genieten van de prachtige wijnlandschappen, dan zijn er diverse wijnroutes uitgezet. De bekendste wijnroutes zijn de Route des Vins d'Alsace in de Elzas en de Route des Grands Crus in de Bourgogne. 

En je hoeft natuurlijk niet de hele route van begin tot eind te voet, per fiets of met de auto af te leggen. Er ligt altijd wel een camping aan de wijnroutes van waaruit je een dagtocht kunt maken om te genieten van het prachtige wijnlandschap en de beroemde wijnhuizen kunt bezoeken.

Natuurpark de Morvan
De Morvan is een groot dunbevolkt natuurpark tussen Beaune en Nevers. Het landschap wordt gekenmerkt door granieten heuvels met veel bronnen en beekjes.
Het uitgestrekte natuurpark is ideaal voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen. In het gebied ligt diverse campings waar je heerlijk tot rust kunt komen zoals op Camping les Soulins aan het Lac de Pannecière. Hier kun je niet alleen een prachtig houten chalet huren maar ook één van de volledige ingericht yurts. Andere campings in de Morvan zijn:

Beaune
Beaune, de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. de mooie wijnstad Beaune met het wereldberoemde Hospices de Beaune uit 1443. Dit is een van Frankrijks bekendste bouwwerken en is gesticht door Nicolas Rolin met als doel de verzorging van armen en zieken. De laatste patient vertrok hier in 1971. Het hospitium is nu volledig opengesteld voor publiek en herbergt tevens een unieke verzameling kunstwerken.

Meer populaire activiteiten vanaf een camping in de Bourgogne-Franche-Comté

Er zijn veel leuke activiteiten om te doen vanaf een camping in Bourgogne-Franche-Comté:

  • Chalon-sur-Saône, stad vol kunst en historie
  • De abdij van Tournus
  • Het paleis van de hertogen van Bourgondië
  • De kathedraal Saint-Etienne de Sens
  • Het wijnstadje Chablis
  • Regionaal natuurpark de Morvan. Bekijk ons overzicht met  campings in de Morvan

De mooiste campings voor een onvergetelijke vakantie in Bourgogne-Franche-Comté vind je bij Go-France. Handig toch? Met reviews, tarieven en actuele beschikbaarheid!