Ontdek de Vendée

de Vendée

De Vendée wordt gekenmerkt door mooie brede zandstranden en veel zonuren waardoor de streek ideaal is voor een vakantie met kinderen. Maar ook natuurliefhebbers zullen zich prima vermaken in natuurgebieden zoals Marais poitevin of in één van de vele vogelreservaten. De streek heeft een groot aantal campings, waarvan er veel direct aan zee liggen. Naast de bekende brede zandstranden kent de Vendée nog andere typen landschappen. Het bocagelandschap met kleine percelen die worden afgeschermd door heggen of muurtjes, een open akkerlandschap in het zuidoosten en poldergebieden met weiden en tuinbouw, de marais, in het noord- en zuidwesten.

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne  ligt direct aan zee en heeft een prachtige boulevard waar je heerlijk kunt wandelen. Ga eens een dagje naar de Zoo des Sables d'Olonne , een dierentuin met bijna 360 dieren. Of het Musée des Traditions Populaires, een museum over het lokale dagelijks leven aan het begin van de 20e eeuw, het Musée de l'Abbaye Sainte Croix met moderne kunst gevestigd in een voormalig Benedictijner klooster, of het schelpenmuseum, het Museum du Coquillage, met 45.000 exotische schelpen van over de hele wereld.

Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier  voor de kust van de Vendée is door een brug verbonden met het vasteland. Voor wie graag het echte eilandgevoel ervaart, kan het eiland via de Passage du Gois bereiken. En belangrijk detail: deze 4.5 km lange weg is alleen berijdbaar bij laagtij! Op het eiland is van alles te doen. Breng eens een bezoek aan het kasteel van Noirmoutier, de visserhaven en de zoutpannen waarvan er nog enkele in bedrijf zijn. Een dagje fietsen of wandelen mag zeker niet ontbreken. En niet te vergeten: lekker zonnen en ontspannen op één van de vele uitgestrekte zandstanden van Île de Noirmoutier.

Parc du Marais poitevin

Parc du Marais poitevin

De Poitevinmoerassen liggen tussen Niort en de zee en zijn ongeveer 80.000 ha groot. In de loop van duizend jaar zijn ze langzaam drooggelegd met behulp van kanalen, dijken en sluizen. Het gebied is nu een nationaal park: Parc du Vendée . Vanuit de stadjes Coulon, La Garette, Arcais, Damvix en Maillezais kunt u een boottocht door het moeras maken.

Fietsen in de Vendée

Fietsen in de Vendée

Er bestaan talrijke mogelijkheden om de Vendée per fiets  te ontdekken: van kleine tochtjes tot lange fietsroutes. Zoals bijvoorbeeld de kustroute die loopt van Noirmoutier naar Aiguillon-sur-Mer. Of de Marais Poitevin route die door het gelijknamige gebied met zijn uitgestrekte moerassen en kanalen voert.

Maison et jardins de Georges Clemenceau

Maison et jardins de Georges Clemenceau

In Saint-Vincent-sur-Jard vind je het huis en de tuinen van Georges Clemenceau . Deze bekende Franse arts en politicus bracht hier de laatste jaren van zijn leven door. Hij liet er een impressionistische tuin aanleggen, geïnspireerd op de schilder Claude Monet.

themapark Puy du Fou

Het attractiepark Puy du Fou  is een bijzonder spannend en indrukwekkend pretpark. Het is een themapark over geschiedenis, van de Romeinen tot begin twintigste eeuw. Overal in het bos worden in dorpen uit diverse tijdperken shows opgevoerd of zie je ambachtslieden aan het werk. Er is zelfs een dierenpark. In de Middeleeuwen woon je een steekspel of een roofvogelshow bij, de Romeinse gladiatoren sjezen elkaar achterna in een arena. Te veel om op te noemen.

Le Château des Aventuriers

Le Château des Aventuriers , oftewel Château de la Guignardière, is een avonturenpark voor de hele familie. Volg de route van de ontdekkingsreizigers of de historische route en los alle 20 raadsels op om de schatkamer te vinden. Overal staan Nederlandse vertalingen bij, wat het voor kinderen extra leuk maakt.