Vallon-Pont-d'Arc

op avontuur in de gorges de l'Ardèche

Vallon-Pont-d'Arc en omgeving

Vallon-Pont-d'Arc ligt aan de rivier de Ardèche en vormt het ideale uitgangspunt om de prachtige, ruige streek in het zuiden van de Ard├Ęche te ontdekken. Je vindt er veel comfortabele campings van waaruit je leuke dagtochten kunt maken. Geniet van de adembenemende uitzichten van de gorges de l'Ardèche. Liefhebbers van kanoën en kajakken kunnen heerlijke dagtochten maken op de rivier. Ook vind je er veel prehistorische grotten, waarvan de Grotte Chauvet en de Aven d'Orgnac de bekenste zijn.

rivier Ardéche
NATUUR & ACTIEF

Gorges de l'Ardèche

Tussen Pont d'Arc en Saint-Martin-d'Ardèche heeft de rivier de Ardèche gedurende miljoenen jaren een enorme kloof van ongeveer 30 kilometer in het kalkplateau uitgesleten, de Gorges de l'Ardèche. Langs de kloof loopt de D290 met heel veel prachtige uitzichtpunten. Neem ruim de tijd om de gorges te bezoeken, want het kan in de zomer erg druk zijn op de kronkelige wegen!

CAMPINGS BIJ DE GORGES DE L'ARDECHE

Camping Le Moulin
Le Moulin
Saint-Martin-d'Ardéche
Camping La Plaine
La Plaine
Ruoms
Camping La Bastide en Ardèche
La Bastide en Ardèche
Ruoms
Pont d'Arc
NATUUR

Pont d'Arc

De Pont d'Arc is een natuurlijke stenen brug over de rivier de Ardèche. Aan de voet van de brug kun je heerlijk zwemmen en zonnen. Deze populaire attractie trekt zomers veel bezoekers en daardoor kan het soms erg druk zijn aan de oevers van de rivier en op de toegangsweg.

CAMPINGS BIJ DE PONT-D'ARC

Camping L'Ardéchois
L'Ardéchois
Vallon-Pont-d'Arc
Camping Le Provençal
Le Provençal
Vallon-Pont-d'Arc
Camping Mondial
Mondial
Vallon-Pont-d'Arc
Grot Chauvet
CULTUUR

de Grot Chauvet - Caverne du Pont d'Arc

De Grot Chauvet is een prehistorische grot die in 1994 werd ontdekt. De grot bevat de oudste en best bewaarde tekeningen ter wereld, daterend van 30.000 tot 32.000 voor Christus. Om de originele grot goed te beschermen heeft men vlak bij een exacte kopie van de originele grot gebouwd, de Caverne du Pont d'Arc. Ook vind je hier een informatiecentrum waar je alles te weten kunt komen over de grot en het leven van de mensen uit de prehistorie. Bekijk alle informatie over de Caverne du Pont d'Arc en de Grotte Chauvet

CAMPINGS BIJ DE CAVERNE DU PONT-D'ARC

Camping Domaine de Sévenier
Domaine de Sévenier
Vallon-Pont-d'Arc
Camping La Plage Fleurie
La Plage Fleurie
Vallon-Pont-d'Arc
Aven d'Orgnac
la salle De Joly et l'entrée naturelle... - © D. Butaeye
NATUUR & ACTIEF

Aven d'Orgnac

De Aven d'Orgnac is een druipsteengrot bij Orgnac-l'Aven. Onder een natuurlijke opening in het aardoppervlak bevindt zich een lange schacht met daar onder een enorme zaal vol stalagmieten. Na een afdaling van 120 meter kun je na een wandeling door heel veel indrukwekkende zalen via een lift weer omhoog. Naast de grot ligt een groot informatiecentrum waar je veel kunt leren over onze prehistorische voorouders en ook nog eens actief bezig kunt zijn. Info over de Aven d'Orgnac.

CAMPINGS BIJ DE AVEN D'ORGNAC

Camping Sud Ardèche
Sud Ardèche
Vagnas
Camping Le Clos des Capitelles
Le Clos des Capitelles
Saint-Privat-de-Champclos
Camping Naturiste La Genèse
Naturiste La Genèse
Méjannes-le-Clap
ACTIEF

Kanoën & kajakken

Je kunt de gorges de l'Ardèche van boven af bekijken en genieten van de prachtige uitzichten, maar wat is er mooier om deze indrukwekkende kloof vanaf het water te beleven. In en om Vallon-Pont-d'Arc vind je veel bedrijven waar je een kano of kajak kunt huren. Dat kan voor een dagtocht waarbij je kunt kiezen uit diverse afstanden, maar ook meerdaagse tochten zijn mogelijk. En wat is er nou mooier dan onder de indrukwekkende stenen Pont-d'Arc door te peddelen en te genieten van de overweldigende ruige natuur van dit gebied!