de Mont Ventoux
Photo by NicolasAix / CC BY-ND 2.0
de Mont Ventoux
natuurpark
de Mont Ventoux
Vanaf de top van de Mont Ventoux op 1912 meter heb je een prachtig 360° uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kun je zelfs de Middellandse Zee en de Mont Blanc zien liggen!
De Mont Ventoux wordt ook wel de Reus van de Provence of Kale Berg genoemd. Het is de piek van het Vaucluse gebergte en het hoogste punt van de Vaucluse. De helder witte kleur wordt voornamelijk veroorzaakt door de natuurlijke kalk die sterke erosie door water veroorzaakt, de zogenaamde karstificatie. Het gevolg hiervan is dat er veel stenen aan de oppervlakte zichtbaar zijn.
Alle Europese klimaten zijn vertegenwoordigd op de Mont Ventoux. Het resultaat van deze mozaïek aan microklimaten is een uitzonderlijk rijke flora en fauna. Het heeft daarom het label Biosfeer Natuurreservaat gekregen.

De Mont Ventoux per fiets
De Mont Ventoux is ook bekend door zijn steile hellingen. Hij wordt regelmatig opgenomen in een etappe in de Tour de France. De top van de Mont Ventoux kun je van half april vanuit Sault en Bédoin bereiken en vanaf half mei vanuit Malaucène. ´s Winters is de top vanaf half november niet bereikbaar.
de Mont Ventoux

84340  Beaumont-du-Ventoux
 44.173538, 5.278254

 ook leuk om te doen 

 campings in de omgeving 

Camping
Les Rives du Luberon

Vaucluse
VAUCLUSE, CHEVAL-BLANC
Camping aan de rivier La Durance. Prachtig uitzicht op het Luberongebergte.

Camping
La Durance

Vaucluse
VAUCLUSE, CAVAILLON
Gezinscamping aan de voet van de Luberon.

Camping
Lou Comtadou

Vaucluse
VAUCLUSE, CARPENTRAS
Rustige en zeer schaduwrijke familiecamping.