L’île de Porquerolles
natuurpark
L’île de Porquerolles
Porquerolles is een eiland voor de kust van Presqu’île de Giens. Samen met de eilanden Île du Levant en Port-Cros vormt het de zogenaamde Îles d'Hyères of Îles d'Or. Porquerolles is het grootste en populairste van de drie. Het eiland is 7 km lang en 3 km breed. Er heerst een aangenaam klimaat: meer dan 300 dagen zon per jaar, milde winters en hete zomers met een verkoelende zeewind. Porquerolles is het hele jaar door bereikbaar per boot vanuit Hyères. In juli en augustus varen er ook boten vanuit Toulon, Le Lavandou, Cavalaire, Bormes en La Londe. De overtocht vanuit Hyères duurt 25 minuten.

Zodra je aankomt in de haven van Porquerolles ervaar je al direct de bijzondere Afrikaanse sfeer: de bootjes aan de kade en in de verte tussen de palmbomen de eerste huizen. Vanuit het haventje loop je zo naar het dorp. Hier vind je een groot plein en een prachtige kerk, winkels en diverse cafés en restaurants waar je heerlijk buiten kunt eten. Maar ga zeker ook op pad om de rest van het eiland te ontdekken!

De kust in het noorden loopt geleidelijk omlaag. Hier liggen drie prachtige zandstranden en is het water helder. In het zuiden is de kust veel ruiger. Hier rijzen rotsen op uit zee en ligt een reeks van calanques, rotsachtige punten, kloven, landtongen en heuvels. Vanaf de vuurtoren heb je een adembenemend 360° uitzicht over het eiland en de zee. In het binnenland vind je een afwisseling van wijngaarden, olijf- en fruitbomen. Een mooi gedeelte dat uitermate geschikt is om per fiets te verkennen.

Tip: neem één van de eerste boten naar Porquerolles, want met name in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op het eiland.

L’île de Porquerolles

83400 Porquerolles
 43.001160, 6.221467
L’île de Porquerolles 

 ook leuk om te doen 

 campings in de omgeving 

Camping Domaine de Miremer
logo
Camping Domaine de Miremer

VarFrankrijk - Var - La Garde Freinet

Camping Le Provençal
logo
Camping Le Provençal

VarFrankrijk - Var - Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Camping Les Lauriers Roses
Camping Les Lauriers Roses

VarFrankrijk - Var - Saint-Aygulf