Prieuré de Serrabona
kerk
Prieuré de Serrabona
Het klooster van Serrabona stamt uit 1082 en ligt op 600 meter hoogte in een ruig en prachtig gebied in de buurt van de gorges du Boulès. Door zijn afgelegen ligging aan het einde van een smalle weg is het ook vandaag de dag nog moeilijk bereikbaar.

Het klooster werd bewoond door een kleine groep monniken van de orde van Sint Augustinus. In de loop der tijd hebben ze het gebied ontgonnen en weiden en boomgaarden aangelegd. Maar door de strijd van de paus tegen de hervorming van de Augustijner orde moesten de monniken hun klooster in 1612 verlaten. Daarna volgden twee eeuwen van verwaarlozing en verval en herbergden de gebouwen alleen nog herders en kuddes. In de negentiende eeuw is men begonnen met de restauratie van het complex.

Het klooster van Serrabona is een prachtig voorbeeld van romaanse bouwkunst. Het hoogtepunt vormt de marmeren tribune uit de 12e eeuw die wordt beschouwd als één van de mooiste romaanse kunstwerken die bewaard zijn gebleven. Bij het klooster ligt een tuin waar u kunt genieten van de rust en het prachtige uitzicht.

Prieuré de Serrabona

66130 Boule-d'Amont
 42.601498, 2.595091
Prieuré de Serrabona 

 campings in de omgeving 

Camping Taxo Les Pins
Camping Taxo Les Pins

Pyrénées-OrientalesFrankrijk - Pyrénées-Orientales - Argelès-sur-Mer

Camping Le Palais de la Mer
Camping Le Palais de la Mer

Pyrénées-OrientalesFrankrijk - Pyrénées-Orientales - Sainte-Marie La Mer-Plage

Camping le Lamparo
Camping le Lamparo

Pyrénées-OrientalesFrankrijk - Pyrénées-Orientales - Sainte-Marie-la-Mer