Gorges du Tarn
natuurpark
Gorges du Tarn
De rivier de Tarn en de zijrivieren La Jonte en La Dourbie hebben gedurende duizenden jaren over een afstand van zo´n 50 kilometer diepe kloven uitgesleten door de kalkstenen plateaus van de Cévennen. Deze kloven zijn genoemd naar de belangrijkste rivier in het gebied, de Tarn, en liggen ruwweg tussen Ispagnac en Le Rozier. Op sommige plaatsen zijn de wanden ervan wel 500 meter hoog.

Een tocht door de Gorges du Tarn is zeer indrukwekkend! Begin je tocht bij een uitzichtpunt waar je een mooi overzicht hebt over het gebied. Bij Saint-Georges-de-Lévéjac ligt zo´n punt, Le Point Sublime. Je kunt de gorges vervolgens gaan verkennen via de lager gelegen weg. Trek geruime tijd uit voor deze ontdekkingstocht en heb zeker geen haast, want de weg heeft heel veel scherpe bochten en de gemiddelde snelheid ligt laag.

Als je wat langer in de gorges verblijft is het zeker aan te raden om bij een van de vele kanoverhuurders voor één of meerdere dagen een kano te huren. De rivier heeft op veel plaatsen een rustige stroming, zodat ook minder geoefende kanovaarders leuke tochten van een paar uur kunnen maken. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken. Je wordt aan het begin van de tocht afgezet en aan het eindpunt weer netjes teruggebracht. Een mooiere manier om dit gebied te verkennen en de overweldigende grootsheid ervan in je op te nemen is er niet! Houd je niet zo van kanoën, dan kun je natuurlijk ook gaan wandelen of fietsen of gewoon lekker aan de rand van het water genieten van dit prachtige gebied.

Gorges du Tarn

48150 Saint-Pierre-des-Tripiers
 44.230270, 3.234200
Gorges du Tarn 

 campings in de omgeving 

Camping La Blaquière
Camping La Blaquière

Frankrijk - Lozère - Les Vignes

Camping Le Jardin des Cévennes
Camping Le Jardin des Cévennes

Frankrijk - Lozère - Meyrueis

Camping Rondin des Bois
Camping Rondin des Bois

Frankrijk - Lozère - Rocles