Campings Frankrijk aan een meer

De geweldige ligging aan een meer maakt deze campings in Frankrijk ideaal voor een vakantie aan het water

Geniet van een heerlijke vakantie aan één van de bekende meren van Frankrijk. Lekker zwemmen, kanoën, waterfietsen of heerlijk luieren op een rustig strandje aan het meer. Veel campings beschikken daarnaast ook nog over een heerlijk zwembad! Zo is er altijd verkoeling bij de hand. Je kunt kiezen uit veel mooie bestemmingen verspreid over heel Frankrijk. Om jou te helpen bij het kiezen van een geschikte camping aan een meer hebben wij de tien mooiste meren op een rijtje gezet.

Meer van Genève
Photo by Goultard / CC BY-SA 2.0

Meer van Genève

Haute-Savoie (Auvergne-Rhône-Alpen)

Het Meer van Genève, of in het Frans Lac Léman, is een groot meer van 580 km² op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Aan de oevers van dit immense meer liggen prachtige kuuroorden die een bezoek zeker waard zijn. Er varen dagelijks passagiersboten tussen de verschillende plaatsen rond het meer.

Lac de Serre-Ponçon

Lac de Serre-Ponçon

Hautes-Alpes (Provence-Alpen-Côte d'Azur)

Lac de Serre-Ponçon is een geliefde vakantiebestemming voor zowel watersporters als wandelaars. Rondom het meer van 28 km² zijn veel wandelroutes uitgezet. Breng zeker ook een bezoek aan Embrun, een gezellig stadje met mooie oude straatjes en gebouwen en een prachtig uitzicht over de omgeving.

Lac de Sainte-Croix
Photo by Pernmith / CC BY 2.0

Lac de Sainte-Croix

Alpes-de-Haute-Provence/Var (Provence-Alpen-Côte d'Azur)

Lac de Sainte Croix is het derde grootste meer van Frankrijk met een oppervlakte van 22 km². Het meer is een grote toeristische attractie en een ideale locatie voor wateractiviteiten zoals zwemmen, varen, windsurfen kanoën en kajakken.

Lac de Chalain
Photo by Marcel Scholte / CC BY-NC-ND 2.0

Lac de Chalain

Jura (Bourgogne-Franche-Comté)

Het Lac de Chalain  is met zijn 2 km² het grootste natuurlijke meer van de Jura. Bij natuur- en waterliefhebbers is het een populaire bestemming. Rondom het meer kun je heerlijk moutainbiken, paardrijden en wandelen. Het meer zelf is zeer geschikt voor watersporten zoals zwemmen, waterfietsen, kanoën, kajakken, zeilen en vissen.

Lac de Pareloup
Photo by OT PARELOUP LEVEZOU / CC BY-SA 2.0

Lac de Pareloup

Aveyron (Occitanie)

Het Lac de Pareloup is een kunstmatige aangelegd meer ten behoeve van de energievoorziening. Het meer met een oppervlakte van 13 km² is een populaire bestemming bij kampeerders. Op de kunstmatig aangelegde stranden kan het 's zomers erg druk zijn. Maar ook voor rustzoekers zijn er prima plekjes te vinden aan de uitlopers van het meer. De meeste campings liggen direct aan het meer. Je hoeft dus nooit ver te rijden voor één van de vele activiteiten op of aan het water!

Étang de Cazaux et de Sanguinet
© OT Sanguinet

Étang de Cazaux et de Sanguinet

Landes (Nouvelle-Aquitaine)

Het Meer van Sanguinet is met zijn 55 km² het op een na grootste meer van Frankrijk. Dit natuurlijke meer is ongeveer 4000 jaar geleden ontstaan en is nu een waar paradijs omgeven door graslanden en dennenbossen. De zandstrandjes, het schone en aan de randen ondiepe water en de vele fietspaden maken het tot een prachtig, rustig natuurgebied met veel mogelijkheden voor waterrecreatie.

Lac de Der-Chantecoq
Photo by Prosopee

Lac de Der-Chantecoq

Haute-Marne (Grand Est)

Het Lac du Der-Chantecoq, of kortweg Lac du Der, is een kunstmatig aangelegd meer van 48 km² in de Haute-Marne. Hoewel je op het meer kunt watersporten vindt de meeste openluchtrecreatie aan de oevers plaats. Fietsers kunnen er hun hart ophalen, want rond bijna het hele meer is een fietspad aangelegd. Ook bij natuurliefhebbers is het meer een populaire bestemming vanwege de grote aantallen (water)vogels die er leven.

Étang de Léon

Étang de Léon

Landes (Nouvelle-Aquitaine)

Op het meer van Léon met een oppervlakte van 3,4 km² kun je veel watersporten beoefenen, heerlijk zwemmen en wandelen langs de oevers. Gedurende het hele jaar worden er rondleidingen gegeven. Het informatiecentrum is 's zomers elke dag geopend. Met bootjes kun je het meer en de omliggende stroompjes ontdekken en genieten van de rust en de stilte van dit prachtige natuurgebied.

Lac de Castillon
Photo by Jean Latour / CC BY 2.0

Lac de Castillon

Alpes-de-Haute-Provence (Provence-Alpen-Côte d'Azur)

Het Lac de Castillon is een kunstmatige meer van 5 km² in de rivier de Verdon. Het meer is toegankelijk om te zwemmen. Je vindt er verschillende stranden met in de zomer toezicht. Meer rust vind je in de diverse inhammen waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Vanuit Castellane, Saint-Julien-du-Verdon of Saint-André-les-Alpes kun je het meer per kano, waterfiets, motor-, of zeilboot gaan ontdekken.

Meer van Annecy
Photo by Christophe / CC BY-SA 2.0

Meer van Annecy

Haute-Savoie (Auvergne-Rhône-Alpen)

Het Meer van Annecy is een populaire vakantiebestemming. Dit natuurlijke meer van 27 km² met heerlijk schoon water ligt ingeklemd tussen hoge bergen met in het noorden de stad Annecy. Op en rond het water is van alles te doen. Bij Annecy ligt een prachtig strandje waar je lekker kunt zwemmen of met bootjes in allerlei soorten het water op kunt. Leuk om te combineren met een bezoekje aan deze oude stad!