Kamperen op een eiland

Voor de zuidkust van Frankrijk liggen diverse eilanden, waarvan Corsica het bekendste is. Maar ook aan de Atlantische kust ligt een aantal prachtige eilanden, zoals Île de Ré, Île d'Oléron en Île de Noirmoutier. Je vindt er een groot aantal comfortabele campings temidden van prachtige natuur, eindeloze zandstranden, leuke bezienswaardigheden en met veel fiets- en wandelmogelijkheden.

Île de Ré

Île de Ré

Charente-Maritime (Nouvelle-Aquitaine)

Sinds 1988 verbindt een bijna 3 km lange brug Île de Ré met La Rochelle op het vasteland. Het eiland heeft alles te bieden wat de Atlantische kust aantrekkelijke maakt: lange, witte stranden met een rij hoge duinen, bossen en moerassen, wijngaarden, zoutpannen en oesterbanken. Breng zeker ook een bezoek aan het Fort de Prée. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht vanaf de vuurtoren Phare des Baleines.

Île d'Oléron

Île d'Oléron

Charente-Maritime (Nouvelle-Aquitaine)

Île d'Oléron is na Corsica het grootste eiland van Frankrijk. Een brug van ruim 3 km verbindt het eiland met het vasteland. Een vrijwel ononderbroken opeenvolging van stranden staan garant voor een heerlijke kampeervakantie aan zee. De vuurtoren Phare de Chassiron, het vissersdorpje Saint-Denis-d'Oléron en het Château d'Oléron zijn zeker een bezoek waard.

Île de Noirmoutier
Photo by Patrick Despoix / CC BY-SA 4.0

Île de Noirmoutier

Vendée (Pays de la Loire)

Île de Noirmoutier is met een brug vanuit Fromentine met het vasteland verbonden. Het eiland is een paradijs voor fietsers. Het eiland meet 20 km in de lengte en 7 km op het breedste punt. Het eiland bestaat uit een afwisseling van uitgestrekte zoutpannen, windmolens en kleine dorpjes. En wil je je vakantiebestemming op een avontuurlijkere manier bereiken dan per brug, neem dan de Passage du Gois. Deze weg over het wad is alleen bij laag water berijdbaar en was tot 1971 de enige verbinding met het vasteland!

Corsica

Corsica

Corse-du-Sud en Haute-Corse (Corsica)

Corsica ligt in de Middellandse Zee, 180 km ten zuiden van het Franse vasteland. Het is een heerlijke kampeerbestemming door de afwisseling van mooie stranden, prachtige natuur en oude dorpjes. Breng zeker een bezoek aan Ajaccio, Sartène, Figari en Bastia. Ook Bonifacio moet je bezocht hebben. Door zijn ligging van 80 meter boven de zee heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Île de Porquerolles

Île de Porquerolles

Var (Provence-Alpen-Côte d'Azur)

Porquerolles is één van de drie eilandjes vlak voor de kust van het schiereiland Gien. Het ligt op maar 20 minuten varen vanaf de punt van het schiereiland. Het dorpje Porquerolles ligt aan de haven en is het ideale startpunt om het eiland per fiets of te voet te verkennen. Île de Porquerolles zelf heeft geen campings; de dichtsbijzijnde liggen op het schiereiland Gien.