Ontdek de Côte d'Azur

de Côte d'Azur
Author: Hans Michiels

De Côte d'Azur is de kuststrook in het Zuidoosten van Frankrijk. Het gebied loopt ruwweg van Toulon tot aan Menton en wordt gekenmerkt door een azuurblauwe zee, luxe badplaatsen met prachtige boulevards en veel zonuren per jaar. Bekende plaatsen aan de Côte d'Azur zijn Saint-Tropez, Fréjus, Cannes, Nice en Menton. Verblijf je in het meest zuidoostelijke deel van Frankrijk dan mag een bezoek aan Monaco met zijn hoofdstad Monte-Carlo zeker niet ontbreken! De Côte d'Azur heeft veel campings. In de omgeving van elke plaats vind je wel een camping die aan je wensen voldoet. Veel kampeerders kiezen de Côte d'Azur vanwege het aangename klimaat. Toch heeft de streek meer te bieden dan alleen strand en zee. Bezoek bijvoorbeeld eens het indrukwekkende Romeinse amfitheater en aquaduct in Fréjus. In Nice vind je een aantal interessante musea en kun je heerlijk ronddolen in Vieux Nice, een prachtige oude wijk vlak achter de boulevard.

Fréjus

Fréjus: strand, zee en... de Romeinen

Fréjus ligt direct aan de Middellandse Zee. Vanuit de stad loop je zo naar de haven en het (zand)strand. Maar Fréjus heeft veel meer te bieden. In de stad vind je diverse overblijfselen uit de Romeinse Tijd. Zoals het Amphitheater, dat werd gebouwd aan het einde van de eerste eeuw na Christus en plaats bood aan 10.000 bezoekers. Ook overblijfselen van een Romeins aquaduct zijn bewaard gebleven.

In en om Fréjus liggen diverse mooie campings. Zoek je een camping dicht bij zee? De campings L'Etoile d'Argens, Riviera d'Azur en Les Lauriers Roses liggen op maar 3 km van het strand. Ben je op zoek naar een Nederlandse camping in deze omgeving? Domaine de la Noguière in Le Muy ligt op maar 12 km van zee.

Nice

Nice

Nice  ligt direct aan de Middellandse Zee. Beroemd is natuurlijk de Boulevard des Anglais met zijn prachtige palmen en schitterend uitzicht over de zee. Maar wist je dat deze prachtige stad meer dan twintig musea en gemeentelijke galleries heeft! En wat is er nu leuker dan de dag te eindigen in het oude centrum, Vieux Nice, waar je heerlijk kunt eten in één van de vele restaurantjes.

L'Île de Porquerolles

L'Île de Porquerolles

Porquerolles  is één van de drie eilandjes vlak voor de kust van het schiereiland Gien. Het ligt op maar 20 minuten varen vanaf de punt van het schiereiland. Na aankomst in het haventje loop je zo het dorp in! Op het gezellige pleintje ademt alles de sfeer van Afrika. Hier vind je leuke hotelletjes en restaurants en kun je fietsen huren. Het is het ideale startpunt om het eiland per fiets of te voet te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de botanische tuin bezoeken of een flinke wandeling maken naar het hooggelegen Fort Sainte Agathe. En wat dacht je van een duik in het azuurblauwe water? Het eiland heeft prachtige beschutte baaien waar je helemaal tot rust kunt komen. Porquerolles is een prachtig gevarieerd eiland en ideaal voor een verblijf van één of meerdere dagen.

Enkele campings die ideaal zijn als basis voor een bezoek aan Porquerolles zijn International in Giens, Le Ceinturon III in Ayguade-Ceinturon, Port Pothuau in Hyères les Palmiers en Le Pansard in La Londe les Maures.

Aqualand Sainte-Maxime of Fréjus

Aqualand Sainte Maxime en Aqualand Fréjus hebben veel waterattracties voor het hele gezin. Je vindt er familieglijbanen, een bootglijbaan, een zwemparadijs voor de kleintjes en nog veel meer voor een leuk dagje waterpret.

Saint-Tropez

Saint-Tropez  heeft veel restaurants en luxe winkels. In de zomer liggen in de haven grote en luxe jachten. De stranden van deze kleine kustplaats liggen in de Baie de Pampelonne.