standplaats met prive sanitair

Privé-sanitair op campings in Frankrijk

Privé-sanitair op campings in Frankrijk

Kies je favoriete camping met privé-sanitair in Frankrijk

De hygiëne van het sanitair heb je helemaal in eigen hand

Midden in de nacht niet meer met een zaklamp de hele camping over, op zoek naar het toiletgebouw

Kinderen kunnen veilig hun eigen gang gaan

prive sanitair met aanrecht voor de afwas

Privé-sanitair met aanrecht voor de afwas (Le Cormoran)

Steeds meer vraag naar privé-sanitair

Een opmerkelijke trend van de laatste jaren is de opkomst van kampeerplekken met privé-sanitair op de campings in Frankrijk. Privé-sanitair betekent dat er op je kampeerplek een klein toiletgebouwtje of een sanitair unit aanwezig is. Daarin vind je meestal een douche, een toilet en een wastafel. Vaak zit er aan de buitenkant van het privé-sanitair ook nog een aanrecht om de afwas te doen. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens je welverdiende kampeervakantie. 

De voordelen van privé-sanitair

Het grootste voordeel van privé-sanitair is de hygiëne. Met een eigen sanitair unit op je kampeerplek beschik je altijd over een schone douche en toilet omdat je deze niet hoeft te delen met de andere campinggasten. Dat is precies het stukje extra comfort waar veel kampeerders naar op zoek zijn. Ook de corona epidemie is mede oorzaak van de toegenomen vraag naar privé-sanitair. En ook voor gezinnen met kleine kinderen is het natuurlijk ideaal. De hygiëne van het sanitair voor de kids moet gewoon in orde zijn. De kinderen kunnen zo wat meer hun eigen gang gaan. Maar ook voor campinggasten die wat minder goed ter been zijn is het natuurlijk erg fijn om niet meer naar het gemeenschappelijke toiletgebouw te hoeven lopen. En je toiletspullen? Die kun je lekker laten staan! Zo hoef je niet meer terug te lopen naar je tent omdat je de shampoo was vergeten. Al deze voordelen verklaren de toegenomen vraag naar campings Frankrijk met privé-sanitair.

prive sanitair met douche en wastafel

Douche, wastafel en toilet ( La Peyrade)

plattegrond van prive-sanitair

Plattegrond van het privé-sanitair van camping Le Fief

Een eigen badkamer naast je tent!

De kwaliteit van het privé-sanitair op de campings varieert nogal. Van eenvoudige mobiele units tot modern uitgeruste badkamers, alles is mogelijk. Ik raad je daarom aan om vooraf goed na te gaan welke voorzieningen je echt een must vind in je eigen privé-sanitair. Zo zijn er bijvoorbeeld ook campings waarbij het privé-sanitair is gehuisvest in een centraal gelegen gebouw. Met behulp van een sleutel krijg je toegang tot je eigen badkamer. Voor velen ook een prima oplossing. Maar het is toch niet helemaal hetzelfde als eigen sanitair direct op je eigen staanplaats.

Douche met barbecue en jacuzzi

Bij de meeste campings met privé-sanitair beschik je in de sanitair unit over een eigen toilet een douche en een wastafel. Dit is min of meer de basis uitvoering van privé-sanitair. Maar soms worden er extra voorzieningen bij het sanitair aangeboden zoals een koelkast, een vaatwasser, kookgelegenheid, een barbecue of soms zelfs een jacuzzi! Dat is nog eens exclusief kamperen! Omdat de samenstelling van het sanitair zo verschillend is raad ik je echt aan om vooraf even goed te checken of alle voorzieningen die voor jou belangrijk zijn, bij het sanitair zijn inbegrepen.    

Eigen sanitair op Camping Le Fief

Privé sanitair met jacuzzi op de VIP plekken van camping Le Vieux Port