Bretagne, ideale vakantiebestemming voor kampeerders

Wat maakt Bretagne zo mooi?

Bretagne is super veelzijdig! We helpen je graag op weg bij het vinden van jouw ideale vakantiebestemming. Met duidelijke info, foto's en tarieven van de leukste campings in Bretagne.

Spectaculaire kustlijn met rotsen en uitgestrekte stranden

Bruisende kustplaatsen en pittoreske vissersdorpjes

Volop mogelijkheden voor een actieve vakantie

Onderweg naar de campings in Bretagne

Onderweg naar de campings in Bretagne

Zijn er leuke campings in Bretagne?

Bretagne is de ideale kampeerbestemming voor een campingvakantie met kinderen. Naast mooie zandstranden vind je er ook ruige kusten met prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan. Niet alleen aan de kust van Bretagne is veel te beleven, ook in het binnenland is genoeg te ontdekken zoals de typische Bretonse dorpjes en het prachtige groene achterland. Vooral aan de zuidkust van Bretagne, tussen Brest en Nantes, vind je veel populaire campings. Zoek je een camping met zwembad en veel activiteiten of juist een rustige charmecamping aan een meer of rivier? Het aanbod aan campings in Bretagne is zo groot, dat je er zeker jouw ideale vakantiebestemming zult vinden.

Wat is het mooiste gedeelte van Bretagne?

Quiberon is een schiereiland met een mediterrane sfeer. Het prachtige landschap van rotsen, heuvels en zandstranden nodigt uit tot sportieve wandelingen. Je kunt vanuit Quiberon per boot het mooie eiland Belle Ile bezoeken. Met zijn 50 m hoge rotskust is het eiland een paradijs voor wandelaars. Maar ook het binnenland is prachtig. Bezoek ook de nabij gelegen baai van Morbihan met prachtige lagunen en meer dan honderd eilandjes. Rondom de baai van Morbihan vind je verreweg de meeste campings van heel Bretagne. En dat is niet voor niets! Het landschap rondom Quiberon en de baai van Morbihan behoren tot de mooiste stukjes van Bretagne.

Het eiland Belle Ile. Een paradijs voor wandelaars.

Het eiland Belle Ile. Een paradijs voor wandelaars. 

Menhirs bij Carnac

Menhirs bij Carnac

Mysterieuze stenen in Carnac

Rondom Carnac kun je de mysterieuze Menhirs van Bretagne bewonderen. In lange rijen staan de enorme stenen van west naar oost opgesteld. Rond de 3000 megalieten zijn er nog te zien, waarvan de grootste tot wel 7 meter hoog reiken! Tot op de dag van vandaag blijft het gissen naar de exacte betekenis van de soms 7000 jaar oude formaties. Bekijk alle campings rondom Carnac.    

Welk gedeelte van de kust is het mooist?

De Smaragdkust (Cote d'Emeraude) hoort bij de mooiste kusten van Frankrijk. Tussen Mont-St. Michel en Le val André vind je een prachtige afwisseling van klassieke badplaatsen, zandstranden en rotsachtige landtongen. De smaragdgroene kleur van de zee is ter hoogte van de 'Pointe de Grouin' op haar mooist. De smaragdkust van Bretagne kun je goed bezoeken vanaf de campings: Des Hautes Grées | Le Frêche à l'Âne | Domaine des Ormes.   

Het gezellige strand van Dinard

Het gezellige strand van Dinard

Meer info over campings in Bretagne?

Kijk voor meer informatie voor uw kampeervakantie in Bretagne ook eens bij onze nieuwe rubrieken:

Campings aan zee

Campings met privé-sanitair

Campings met zwembad

Campings aan de smaragdkust

Campings dichtbij de menhirs van Carnac