Alpe d'Huez en omgeving

Alpe d'Huez
© alpedhuez.com
NATUUR & ACTIEF

Alpe d'Huez

De Alpe d'Huez heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de Tour de France: 21 bochten, 1100m hoogteverschil, 14km lang en een gemiddeld stijgingspercentage van 10% leiden je uiteindelijk naar het plaatsje Huez.

In de winter een populair skieoord, maar als je even wat verder doorrijdt ook in de zomer een prachtig gebied voor mooie wandelingen. Volg de Route des Lacs tot aan de parkeerplaats bij Lac de Besson. Hier vandaan kun je een mooie wandeling rond het meer maken die ook geschikt is voor kinderen!

Le Bourg-d'Oisans
© oisans.com
VILLAGE

Le Bourg-d'Oisans

Het dorpje Le Bourg-d'Oisans ligt aan de voet van de l'Alpe d'Huez, een belangrijk centrum voor de echte wielerfanaten. Veel kampeerders komen hier dan ook met één doel: fietsen in de bergen. Maar ook voor niet-fietsers is er veel te ontdekken in de omgeving. Maak bijvoorbeeld eens een dagtocht naar de Col du Galibier, een van de bekendste beklimmingen uit de Tour de France. Voor wielrenners is de klim naar de top op 2645 meter een zeer zware tocht en per auto is het een steile klim, maar het uitzicht boven op de col is adembenemend.

Vaujany
© mairie-de-vaujany.fr
NATUUR & ACTIEF

Vaujany

Voor wintersporters een rustiger alternatief voor het drukke Huez. Maar ook in de zomer is het een leuk vertrekpunt om de bergen in te trekken. Neem bijvoorbeeld een dagkaart voor de kabelbaan. Hiermee kun je een dag gebruik maken van alle kabelbanen in het gebied. Als het weer het toelaat zijn de kabelbanen tot aan de Pic Blanc op 3330 meter in werking. Hier sta je midden in de zomer in de sneeuw! Bij helder weer kun je de Mont Blanc zien liggen!

Vaujany
Jardin Alpin du Col du Lautaret
NATUUR

Alpentuin van Col du Lautaret

De botanische tuin Jardin Alpin du Col du Lautaret  ligt op 2100m hoogte. Deze tuin heeft een oppervlakte van 2ha en herbergt een enorme verzameling van 2500 soorten Alpenplanten en -bloemen.

Jardin Alpin du Col du Lautaret
Venosc
© oisans.com
VILLAGE

Venosc

Venosc ligt op 960 meter hoogte en staat bekend om de vele winkeltjes waar je bewerkte producten van hout, zijde en leer kunt kopen. Maar in het dorpje is veel meer te doen. Voor de sportievelingen is er de mountainbike afdaling naar Venosc en raften op de rivier de Vénéon. Wie het wat rustiger aan wil doen kan gaan ezelrijden langs de oevers of lekker gaan wandelen. In de winter ben je per kabelbaan snel in het nabijgelegen skigebied of kun je een sleetocht per ezel in de omgeving maken.

Venosc
La Grave en La Meije
Photo by MartinD / CC BY-SA 3.0
VILLAGE & NATUUR

La Grave en La Meije

In het Massif des Écrins ligt de berg La Meije waarvan de hoogste piek, de Grand Pic de la Meije, 3984 meter hoog is. Aan de noordkant van de berg ligt het dorpje La Grave, dé plek voor liefhebbers van exteme ski ervaringen. Bijna alles is hier off-piste, dus alleen geschikt voor zeer ervaren skiërs. Maar gelukkig hoef je geen ervaren skiër te zijn om te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf het kerkje in het dorp!

La Grave en La Meije
Parc national des Écrins
© ecrins-parcnational.fr
NATUUR

Parc national des Écrins

Het Parc National des Écrins is één van de grootste nationale parken van Frankrijk. Het is in 1973 opgericht met als belangrijkste doel om de flora en fauna van dit alpine landschap te beschermen en te helpen met duurzame ontwikkeling van het gebied. In het park ligt een groot aantal wandelroutes. Alle info over het park vind je in het Maison du Parc in Le Bourg-d'Oisans en het informatiepunt bij de Col du Lautaret.

Parc national des Écrins