Huis en tuinen van Claude Monet
Photo by nikoretro / CC BY-SA 2.0
Huis en tuinen van Claude Monet
parc
Huis en tuinen van Claude Monet
Het huis en de tuinen van de schilder Claude Monet liggen in Giverny. Monet woonde hier van 1883 tot aan zijn dood in 1926. Hij maakte vele impressionistische schilderijen waarbij hij zich liet inspireren door zijn tuinen. Zijn aanwezigheid in het dorp trok vele kunstenaars van verschillende nationaliteiten. Dat heeft er mede toe bijgedragen dat de plaats tot op de dag van vandaag een symbool is van het impressionisme. Het huis van Monet is nu gerestaureerd en heeft weer de kleuren, de meubels, de Japanse prenten en het porselein terug waarvan Monet zo hield.

Tegenover het huis ligt de Clos Normand. Schilderijen als de Japanse brug en de Waterlelies zijn hier in een prachtige setting van bloemen en planten gereconstrueerd. Het water met de Japanse brug, de waterlelies, blauwe regen, azalea's en alle andere bloemen geven een goed beeld van datgene waardoor Monet zo werd geïnspireerd.

Vlak bij het huis van Monet ligt het Musée des impressionnismes. Hier vind je naast schilderijen veel informatie over het impressionisme ten tijde van Monet en daarna. Het is zeker een bezoek waard in combinatie met het huis en de tuinen.

Huis en tuinen van Claude Monet
84, Rue Claude Monet
27620  Giverny
 49.075359, 1.533729

 campings in de omgeving 

Camping
Municipal Saint-Paul

Eure
EURE, LYONS-LA-FORÊT

Camping
Domaine de la Catinière

Eure
EURE, FIQUEFLEUR-ÉQUAINVILLE

Camping
L'ile des Trois Rois

Eure
EURE, LES ANDELYS