Campings in Normandië

Alle campings in Normandië

We helpen je graag op weg bij het vinden van jouw ideale vakantiebestemming. Met duidelijke info, foto's en tarieven van de leukste campings bij de meest bezienswaardige highlights van Normandië.

Adembenemende kustlijn met krijtrotsen, uitgestrekte stranden en unieke natuurgebieden.

Historische steden, het beroemde Mont Saint-Michel en veel  musea en bezienswaardigheden ter herinnering aan D-Day.

Afwisselend coulisselandschap met hoogteverschillen, appelboomgaarden voor cider en Calvados en de kleurrijke tuinen van Monet.

Welke camping in Normandië zoek je?

Campings bij Mont Saint Michel

Gehuld in mist, omgeven door zee, is het silhouet van Mont Saint Michel een van de bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk. Ontdek de mooiste campings voor een bezoek aan Mont Saint-Michel.

Beste 5 campings bij de zilverwitte krijtrotsen van Etretat

Dit moet je absoluut gezien hebben! De imposante kliffen en het imponerende uitzicht op de ruige kuststrook van de Côte d'Albâtre zul je niet snel vergeten. Bekijk de beste campings voor een bezoek aan de krijtrotsen van Etretat.

Invasiestranden, symbool van zwaarbevochten vrijheid

De bekendste invasiestranden zijn Utah Beach en Omaha Beach, waar de geallieerde troepen op 6 juni 1944 landden. Deze landingsoperatie, beter bekend als D-Day, was een belangrijke eerste stap in de bevrijding van Europa. Breng ook zeker een bezoek aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, We laten je 11 campings zien die qua ligging bijzonder geschikt zijn voor een bezoek aan de landingsstranden van Normandië. 

Orne

In het hart van Normandië ligt de Orne, een nog authentiek stukje Normandië met veel natuurschoon. De Oëtre rots biedt een mooi uitzicht op de indrukwekkende kloven van de Rouvre.

Bekijk de campings in de Orne

Eure

Ontdek de schilderachtige landschappen van de Eure met een bezoek aan de kleurrijke tuinen van Monet in Giverny of bezoek het hoog gelegen chateau de Gaillard dat al meer dan 800 jaar over de Seine waakt. Het Marais Vernier is een uitgestrekt moerasgebied met unieke ecosystemen. Een heerlijk gebied om je na alle dagelijkse drukte weer helemaal op te laden.
 
Bekijk de campings in de Eure

Manche

Bezoek het ruige schiereiland Contentin, de baai van Mont Saint-Michel of de watervallen van Mortain. De Chausey archipel met wel 365 eilandjes, witte zandstranden en kristalhelder water is een paradijs voor kajakkers.

Bekijk de campings in de Manche

Calvados

In de streek Calvados vinden we kilometers lange fijne zandstranden en de historische steden Deauville, Bayeux, Caen en Honfleur. Proef cider en calvados in het heuvelachtige landschap van de Pays d'Auge en geniet van de bloeiende appelboomgaarden. Of bezoek de invasiestranden en de vele andere monumenten die ons herinneren aan de bevrijding van Normandië en Europa.

Bekijk de campings in de Calvados

Seine-Maritime

In deze boeiende kustregio vinden we de adembenemende kliffen van de Côte d'Albâtre. Vooral bij het stadje Étretat geniet je van spectaculaire uitzichten over de ruige kustlijn. Het regionaal natuurpark 'Boucles de la Seine Normande' nodigt uit om per fiets het unieke landschap van de Seine-vallei te ontdekken.

Bekijk de campings in de Seine-Maritime