Campings Normandië

Normandië

In Normandië kunnen kampeerders zich heerlijk (laten) verwennen. De lange kustlijn en het afwisselende achterland zijn daar prima geschikt voor. Je kunt kiezen uit levendige badplaatsen met brede zandstranden waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Maar er zijn ook mondaine plaatsen waar iedereen zich thuis voelt. Op zoek naar het ruige Normandië waar in de herfst hoge golven op de rotsen beuken? Dat vind je in het noorden bij de klifkusten en op het westelijke schiereiland Cotentin. Kampeer je liever in een authenthieke omgeving? Bijvoorbeeld in het gebied waar koeien tevreden grazen in groene boomgaarden tussen witgeschilderde vakwerkhuizen met donkere houten balken. In het gevarieerde landschap van Normandië kun je actief genieten van natuur en cultuur. De steden, stadjes en dorpen zijn zeker de moeite waard. En je bent er in een korte dag rijden! Normandië is een kampeerbestemming die zich uitstekend leent voor een paar dagen er tussenuit of de zomervakantie.

In het noorden van Normandië vinden we aan de Côte d'Albâtre, de Albasten Kust, de witte krijtrotsen. Zeer bekend zijn de rotsen bij Falaise d'Aval, ten westen van Etretat. Hierbij lijkt het alsof een olifant zijn slurf in zee steekt. Meer naar het zuiden ligt de havenplaats Le Havre waar je een prachtig uitzicht hebt over de monding van de Seine. De kustlijn tussen Rouen en Caen wordt de Côte Fleurie genoemd. Langs deze kuststrook vind je zeer bekende en chique badplaatsen zoals Trouville, Deauville en Cabourg. De badplaatsen zijn de ideale plekken om de gevarieerde Normandische (vis)gerechten te proeven, lekker te flaneren op de boulevard of gezellig te winkelen. Deauville is het hele jaar door een levendige kuststad met status. Ook hier is volop plaats voor een geslaagde strandvakantie met kinderen op een van de brede stranden met fijn zand.

Ten noordwesten van Caen strekt de Côte de Nacre zich uit: de Parelmoeren Kust die vooral bekend geworden is als de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op 6 juni 1944 geallieerde troepen op D-Day aan land gingen, de zogenaamde D-day invasiestranden. De hiermee verband houdende monumenten en musea zijn belangrijke trekpleisters.

De lange zandstranden van het schiereiland Cotentin zijn nog relatief onaangetast. Je vind er prachtige uitzichten op zee en het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Ten oosten van de havenplaats Cherbourg met de marinebasis, bepalen rotsen de contouren van de kustlijn, afgewisseld met rustige zandbaaitjes. Gehuld in mist is het silhouet van de uit zee oprijzende Mont-Saint-Michel een van de betoverendste bezienswaardigheden van Frankrijk. Voor de aartsengel Michaël werd de abdij opgericht, die hier in de achtste eeuw aan een bisschop zou zijn verschenen.

 thema's Normandië 

 campingtips 

Camping
Parc International du Golf

Seine-Maritime
SEINE-MARITIME, LE TRÉPORT
Bovenop de kliffen, dicht bij het strand en het statdscentrum.

Camping
Les Garennes de la Mer

Seine-Maritime
SEINE-MARITIME, LE BOURG-DUN
In een groene omgeving op 3 km van zee, met bij eb een groot zandstrand.

Camping
Château Gaillard

Eure
EURE, BERNIÈRES-SUR-SEINE
In de Eure op 45 minuten van Rouen.

Camping
Château de Martragny

Calvados
CALVADOS, MARTRAGNY
Charmecamping bij een kasteel in het hart van Normandië.

Camping
La Côte de Nacre

Calvados
CALVADOS, SAINT-AUBIN-SUR-MER
Op 500 m van een fijnzand strand en met een kunstijsbaan op de camping.

Camping
Lez Eaux

Manche
MANCHE, SAINT-AUBIN-DES-PRÉAUX
Midden in een park met een kasteel uit de 19e eeuw.

Camping
La Briquerie

Calvados
CALVADOS, HONFLEUR
Camping nabij veel toeristische hoogtepunten en 3 km van het strand.

Camping
Le Ranch

Manche
MANCHE, LE ROZEL
Comfortabele 5-sterren camping direct aan zee.

Camping
la Vallée

Calvados
CALVADOS, HOULGATE
Comfortabele camping op 1 km van zee en vlak bij een stadje.

Camping
Domaine de Marcilly

Eure
EURE, MARCILLY-SUR-EURE
Prachtig uitzicht over het dal van de Eure.

Camping
La Capricieuse

Calvados
CALVADOS, LUC-SUR-MER
Uitgestrekte stranden op slechts 100 m van de camping.

Camping
Le Cormoran

Manche
MANCHE, RAVENOVILLE-PLAGE
Gezinscamping direct aan zee, dicht bij de invasiestranden uit WOII.

 leuk om te doen in Normandië 

 overige regio's van Frankrijk