buitenzwembad van camping Les Verguettes

Campings Provence

de Provence

Een tot de verbeelding sprekende vakantiebestemming in Zuidoost-Frankrijk

De Provence is een tot de verbeelding sprekende vakantiebestemming in Zuidoost-Frankrijk. De Provence roept het beeld op van rustige dorpjes met terrasjes onder eeuwenoude platanen, het geluid van cicaden, uitgestrekte paarse lavendelvelden en prachtig helder licht. De regio heeft geen duidelijk vastgelegde grenzen, maar strekt zich globaal uit van Montélimar in het noordoosten, tot Avignon in het zuiden en langs de kust van de Camargue tot aan Nice via Marseille, Toulon, Saint-Tropez en Cannes.

In de Provence vind je een ruime keuze aan campings. Rustig gelegen charmecampings of campings met zwembad en veel animatie voor kinderen. Vaak liggen de campings in de buurt van bekende bezienswaardigheden. Zo vind je veel campings bij Avignon en campings in de buurt van Saint-Rémy-de-Provence, de plek waar Van Gogh veel van zijn beroemde schilderijen maakte.

Lees verder

9 aantrekkelijke campings in de Provence

Camping Les Verguettes

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Les Verguettes  (4 sterren)

- In de Provence
- Aan de voet van de Mont Ventoux
- Mountainbiken, fietsen en wandelen

Camping du Pont d'Avignon

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping du Pont d'Avignon (4 sterren)

- Op een eiland in de Rhône
- Uitzicht op de Pont d'Avignon
- Pontje naar oude stad Avignon

Camping Avignon Parc

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Avignon Parc (4 sterren)

- Groene camping
- In de Provence
- Op 8 km van Avignon

Camping Les Fontaines

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Les Fontaines (5 sterren)

- Uitzicht op de Mont Ventoux
- Animatie voor jong en oud
- Fietsen in de omgeving

Camping Carpe Diem

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Carpe Diem (4 sterren)

- Bebost en heuvelachtig terrein
- 1,5 km van Vaison-la-Romaine
- Aandacht voor Nederlandstalige gasten

Camping Pegomas

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Pegomas (3 sterren)

- In het hart van de Provence
- Vlak bij Saint-Rémy-de-Provence
- Romeinse opgravingen

Camping Chantecler

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Chantecler (4 sterren)

- In de Provence
- Op 5 min van Aix-en-Provence
- Gehele jaar geopend

Camping Nostradamus

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Nostradamus (3 sterren)

- Familiecamping in de Provence
- Op een eeuwenoud landgoed
- Voor natuurliefhebbers

Camping Le Bois des Ecureuils

Provence-Alpen-Côte d'Azur > Provence

Camping Le Bois des Ecureuils (2 sterren)

- Gelegen in een eikenbos
- In de Provence vlak bij Avignon
- Verhuur van Maori tenten 

Camping-vakantie in de Provence

Camping top 3:

Met zoveel uitstekende campings in deze regio is het bepaald niet eenvoudig om daaruit een top 3 samen te stellen. Op basis van de voorkeuren van onze gasten en hun beoordelingen hebben we de volgende campings geselecteerd als de beste 3 campings in de Provence:  

Het landschap van de Provence

Het landschap van de Provence is niet in één zin te omschrijven. De Provence kent een grote variatie in landschappen. Het noorden en oosten zijn bergachtig met toppen tot 4100 meter. In het zuiden en westen vind je een vlakker gedeelte met rivieren en canyons, heuvels met wijngaarden en lavendelvelden en een 600 km lange kustlijn. Deze kustlijn kent een afwisseling van rotsachtige inhammen, de zogenaamde Calanques bij Cassis tot baaien met zand- en steenstranden tot brede zandstranden bij Fréjus.

Wat is het klimaat in de Provence?

De Provence kent een mediterraan klimaat, dat wil zeggen de winters zacht zijn en in de zomer de temperatuur flink kan oplopen tot vaak boven de 30°C. In de winter komt de temperatuur zelden onder nul. Typisch voor de Provence is de mistral. Deze krachtige noordelijke wind staat bekend om zijn snel opkomende harde windstoten en kan dagen tot soms wel een week aanhouden.

Activiteiten en bezienswaardigheden

In de voetsporen van Vincent van Gogh

Saint-Rémy-de-Provence
Van Gogh bracht de laatste jaren van zijn leven (van 1853 tot 1890) door in het zuiden van Frankrijk. Hij wilde weg uit het grauwe Parijs waar hij tijdelijk verbleef en werd aangetrokken door het heldere licht en de kleuren van de Provence. In Saint-Rémy-de-Provence herinnert nog veel aan Van Gogh en de schilderijen en tekeningen die hij hier maakte.

Asile Saint-Paul de Mausole
Een goed begin van de ontdekkingstocht is het verpleeghuis Asile Saint-Paul de Mausole. Hier verbleef Van Gogh van mei 1889 tot mei 1890 als gevolg van een zenuwziekte. In en rond het verpleeghuis maakte hij 100 tekeningen en 150 schilderijen. Onder meer zijn gereconstrueerde kamer is hier te bezichtigen.

Wandelroute
De gemeente Saint-Rémy-de-Provence heeft een wandelroute uitgezet langs 21 plekken die door Van Gogh op zijn schilderijen zijn vastgelegd. Op informatiepanelen langs de route wordt uitleg gegeven over de landschappen die op de diverse locaties door Van Gogh zijn vastgelegd. Indrukwekkend dat veel landschappelijke details op de schilderijen zijn terug te vinden! De route eindigt in het pittoreske Saint-Rémy-de-Provence.

Glanum
Wist je overigens dat tegenover het verpleeghuis Asile Saint-Paul de Mausole de belangrijkste Romeinse opgravingen van Frankrijk liggen? Hier lag ooit de Romeinse stad Glanum. In 1921 is men begonnen met de opgravingen ervan. De vindplaats is zeker een bezoek waard. Intrigerend hieraan is dat Van Gogh nooit geweten heeft wat voor een bijzondere cultuurschat zich onder hem bevond. Hij had er zeker veel inspiratie opgedaan!

Meer populaire activiteiten vanaf een camping in de Provence

Er zijn veel leuke activiteiten om te doen vanaf een camping in de Provence:

De mooiste campings voor een onvergetelijke vakantie in de Provence vind je bij Go-France. Handig toch? Met reviews, tarieven en actuele beschikbaarheid!