Ontdek de Loirestreek

de Loirestreek

Het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar landschappelijke en culturele waarde en de historische dorpen en steden, met name Amboise, Angers, Blois, Chinon, Nantes, Orléans, Saumur en Tours. Het groene landschap en de talloze imposante kastelen zijn de grote attracties van het gebied. Ga op ontdekkingstocht langs kastelenroutes, wijnroutes, met de auto of... met de fiets. Verspreid in de regio liggen verschillende comfortabele campings die een prima uitvalsbasis vormen om deze prachtige streek te ontdekken.

Château de Chenonceau

Château de Chenonceau

Château de Chenonceau is een bijzondere plek, niet alleen doordat het deels gebouwd is over de rivier de Cher, maar ook door het interieur en de prachtig aangelegde tuinen. Omdat het kasteel door de eeuwen heen gedurende vele jaren beheerd werd door vrouwen heeft het de bijnaam "Château des Dames" gekregen.

CAMPINGS NABIJ CHATEAU DE CHENONCEAU

Camping La Citadelle
La Citadelle
Loches
Camping Les Cochards
Les Cochards
Saint-Aignan
Château de Chambord

Château de Chambord

Château de Chambord is een prachtig zestiende-eeuws jachtkasteel gebouwd in Renaissance stijl voor koning Frans I. In de loop der tijd is Chambord uitgegroeid tot een van de grootste en fraaiste kastelen in de Loirestreek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

CAMPINGS NABIJ CHATEAU DE CHAMBORD

Camping Château des Marais
Château des Marais
Muides-sur-Loire
Camping Parc de la Grenouillère
Parc de la Grenouillère
Suèvres
Château de Saumur

Château de Saumur

Château de Saumur torent hoog boven de stad en de rivier uit. In de 14e eeuw begon Lodewijk I van Anjou met de bouw van het huidige kasteel, een eeuw later volgde een verbouwing onder Lodewijks kleinzoon, koning René. Een rondleiding door het kasteel voert langs porselein en ruiterattributen.

CAMPINGS NABIJ CHATEAU DE SAUMUR

Camping Ile d'Offard
Ile d'Offard
Saumur
Camping Le Domaine de la Brèche
Le Domaine de la Brèche
Varennes-sur-Loire
Camping Saumur
Saumur
Saint-Hilaire-Saint-Florent
Château de Chaumont-sur-Loire

Château de Chaumont-sur-Loire

Het Domaine de Chaumont-sur-Loire is een groene oase op een uitstekende rots van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de Loire. Het kasteel en het park zijn het hele jaar geopend. Van april tot eind oktober vindt hier het Internationaal tuinenfestival plaats.

CAMPINGS NABIJ CHATEAU DE CHAUMONT-SUR-LOIRE

Camping Parc du Val de Loire
Parc du Val de Loire
Mesland
Camping Domaine de Dugny
Domaine de Dugny
Onzain
Camping La Grande Tortue
La Grande Tortue
Candé-sur-Beuvron
Fietsen langs de Loire

Fietsen langs de Loire

Ontdek de Loirestreek eens op een andere manier: op de fiets! La Loire à Vélo is een fietsroute van in totaal achthonderd kilometer door de Loirevallei en geschikt voor het hele gezin. De bewegwijzerde route loopt van de monding van de Loire tot aan de Atlantische Oceaan.

Tuinen & parken

Tuinen & parken

De Loirestreek staat bekend om zijn prachtige kastelen, maar ook tuinliefhebbers komen er aan hun trekken! Kastelen zoals Château de Villandry en Château de Chenonceau hebben prachtige tuinen die voor het publiek toegankelijk zijn.

ZooParc de Beauval

Ten zuiden van Blois, tussen Tours en Vierzon, ligt het ZooParc de Beauval. Deze dierentuin wordt door velen gezien als de mooiste van Frankrijk. Een bezoek aan deze dierentuin is nu extra interessant, want sinds 2012 verblijven er 2 reuzenpanda's in het park.

Orléans en Jeanne d'Arc

Elk jaar vinden in Orléans begin mei de Fêtes Johanniques (Jeanne d'Arcfeesten) plaats. De grootste heldin uit de Franse geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met deze stad.

kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres behoort tot de beroemdste van Frankrijk en is zeker een bezoek waard. Het buitenlicht dat door de gebrandschilderde ramen naar binnen valt, geeft de kerk een prachtig blauwe gloed.

Kastelenroutes

Door de loop van de Loire te volgen, kunt u de kastelen in de Loirevallei ontdekken. In het gebied zijn diverse routes uitgezet die leiden langs de vele hoogtepunten van deze streek.

Saumur

Saumur is bekend vanwege zijn kasteel, cavalerieschool, champignons en mousserende wijnen.

Grotwoningen

Uit het zachte kalk- of tufsteen in het Loiredal zijn grotwoningen gehouwen die tot de mooiste in Frankrijk worden gerekend. Vooral rond Saumur, Vouvray en langs de Loir is hun aantal groot.

Abdij van Fontevraud

De Abbaye de Fontevraud is de grootste en best bewaard gebleven middeleeuwse abdij in Frankrijk.